ICAO kód:
LHGD
 
Frekvencia:
119.060 MHz
 
Hívójel:
Gödöllő Traffic

Megközelítés ajánlások

LHGD repülőtér a Budapest TMA 5 légtér alatt fekszik, mely légtér alsó határa 2000ft.
(A TMA-ba való berepülés csak Budapest Approach engedélyével lehetséges!)
A reptértől nyugatra Budapest CTR található, berepülés csak Budapest Tower engedélyével lehetséges!
A 119.060 MHz "Gödöllő Traffic" frekvencián AFIS szolgálat nincs, a tájékoztatást a pilóták egymás közötti kommunikációval biztosítják. Rádiózás nyelve: angol, magyar.

Rádióval rendelkező repülőgépek esetén kommunikáció szükséges és elvárt, válasz hiánya esetén is erősen ajánlott jelenteni a poziciót és a szándékot a reptér közelében, hasonló időben érkező forgalom lehetősége miatt.

Északi irányból közelítve ajánlott a Hungaroring átrepülésével megközelíteni a repülőteret, és már a Hungaroring elérése előtt áttérni 119.060 MHz "Gödöllő Traffic" frekvenciára. A TMA határ miatt a maximum magasság 2000ft AMSL.
Keleti irányból közelítve ajánlott Bag település majd Gödöllő város átrepülésével megközelíteni a  repülőteret és Bag felett áttérni 119.060 MHz "Gödöllő Traffic" frekvenciára. Ajánlott maximum magasság 2000ft AMSL.
Délkeleti irányból közelítve ajánlott Isaszeg település átrepülésével megközelíteni a repülőteret és már Isaszeg elérése előtt (TPS) áttérni 119.060 MHz "Gödöllő Traffic" frekvenciára. Ajánlott maximum magasság 2000ft AMSL.
Dunakeszi irányából TPS felé repülve átrepülő forgalom számára ajánlott a repülőteret Gödöllő város irányában, a TMA 3 légtér alatt kerülni, majd Isaszeg átrepülésével folytatni az útvonalat TPS irányába.
Az ajánlásokat betartva biztosítva van az oktatások során sűrűn használt isaszegi, mogyoródi és domonyi gyakorlólégterek elkerülése.
 
A repülőtér két pályával rendelkezik:
  • RWY 31/13, földi látjelekkel kettéosztott pálya le- és felszállásra alkalmas. A pályára jobb és bal forgalmi kör végrehajtása is lehetséges, elsődlegesen 31BAL/13JOBB forgalmi kör használata preferált, a forgalmi kör magassága 1700ft AMSL (~ 1000' AAL).
  • RWY22 csak leszállásra, RWY04 csak felszállásra alkalmas, forgalmi kör nincs kijelölve.
Szélzsákok 13-as küszöbnél és az üzemi terület Gödöllő város felöli részén találhatóak.


Repülőtérről való kirepülés során északnyugati irány esetén ajánlott a Hungaroring , délkeleti irány esetén TPS VOR adó irányába elhagyni a forgalmi kört.
Keleti irány esetén a 31BAL/13JOBB forgalmi kört elhagyva, a hosszúfalról a repülőtér fölé emelkedve, Bag település irányába javasolt, max 2000ft AMSL magasságon.


 
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.